logo

O olju makadamije

Olje makadamijeMakadamija je drevo, ki uspeva v vzhodnem delu Avstralije. Zraste lahko celo do 15 metrov, pravijo pa ji tudi avstralski oreh. Iz cvetov makadamije se razvijejo oreščki, iz katerih med drugim pridelujejo tudi OLJE MAKADAMIJE.
OLJE MAKADAMIJE je rastlinsko olje s posebnim vonjem po oreščkih in svojstvenim okusom. Koža ga obožuje, saj jo ščiti pred poškodbami in zunanjimi vplivi, ji podarja mehkobo ter pomaga vzdrževati vlago. Dobro se vpija, vitamina A in E pa zavirata njeno staranje. V kozmetiki je priporočljivo zlasti za nego zrele in suhe kože obraza in telesa; med drugim lahko z njegovo močjo odpravimo celulit, dobro pa se obnese tudi kot olje za predel okrog oči. Njegova naravna bogata struktura je hranilna za vse vrste kož, tudi za problematično aknasto kožo mladostnikov, ki jo s svojo zdravilno esenco zdravi. Primerno in učinkovito je tudi za nego nohtov in obnohtne kožice, prav tako za nego las, saj jih obnavlja, nahrani, okrepi in zaščiti.
OLJE MAKADAMIJE je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, poleg vitamina A in E pa vsebuje tudi VITAMINE B1, B2, B5 in B6 ter zakladnico mineralov: KALCIJ, magnezij, kalij, fosfor, mangan, baker, cink.
Razveseljivo je, da OLJE MAKADAMIJE ne vsebuje HOLESTEROLA, vsebuje pa približno 50 odstotkov omega 3 maščobnih kislin, ki jih človeški organizem nujno potrebuje za zdravje in vitalnost, a jih dnevno s prehrano v večini primerov ne zaužijemo v zadostni količini.
Že samo uživanje oreščkov makadamije se nam bo obrestovalo, kar lahko potrdijo tudi mnogi športniki, ki z njihovo pomočjo krepijo svoj imunski sistem ter so polni elana in budnih misli. Makadamijo imajo radi tudi vegetarijanci, saj je pomemben in slasten dodatek k njihovim dietam.
Kot že rečeno, OLJE MAKADAMIJE obožuje naša koža, telo pa prav tako, saj mu pomaga krepiti srce in ožilje, zniževati količino maščobnega tkiva ter raven škodljivega HOLESTEROLA, prav tako pa preprečuje tudi nastanek nekatere vrste raka.
Po okusu bi ga lahko primerjali z olivnim oljem, čeprav je OLJE MAKADAMIJE v vsake primeru svojevrstno naravno rastlinsko olje. Naravno seveda v primeru, če ni toplotno obdelano oziroma rafinerirano, saj s tovrstno predelavo olja uničimo bistvo zdravja, ki ga nosi v sebi. Da bi slednjega obdržali, ga hladno stiskanega dodajamo k že pripravljenim jedem, tako solatam, juham kot tudi mesnim jedem in sladicam, ter z njim dodatno obogatimo hranilno vrednost hrane.
Priporočljivo ga je užiti tri žlice na dan, shranjujemo pa ga na suhem in hladnem mestu.

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information