logo

O mandljevem olju

Mandljevo oljeMANDLJEVO OLJE je bledo rumene barve in ima sladek, nežen vonj. Že dolgo je cenjen zlasti v kozmetiki, kjer ga uporabnice nežnejšega spola uporabljajo za odstranjevanje ličil in nego kože, še posebno pri preprečevanju strij, MANDLJEVO OLJE pa krepi tako trepalnice in nohte kot tudi vlaži trdo kožo na kolenih in komolcih. Blagodejno vpliva na suhe in poškodovane lase...

Mandelj je koščičast sadež, ki ima čvrsto skorjo ter užitno seme. V Evropi je že več stoletij nepogrešljiv tako v kulinariki kot tudi v zdravilstvu.

Če MANDLJEVO OLJE pogledamo z mikroskopskim očesom, vidimo, da je bogat vir vitaminov A, B in E, rudnin in maščobnih kislin omega 3 in omega 6.

Sladko MANDLJEVO OLJE pridobivamo iz posušenih semen mandljevca, ki izvorno uspeva zlasti na sredozemskih tleh, bližnjem vzhodu ter področju vse do Indije, vendar ga danes gojijo že povsod po svetu. Sicer obstajata dve vrsti mandljevca, grenki in sladki, vendar olje pridobivajo le iz plodov sladkega mandljevca.

Tako kot druga rastlinska olja je tudi MANDLJEVO OLJE primerno in priporočljivo za uživanje. Uživali naj bi ga trikrat na dan po eno čajno žličko, pravi ljudska medicina, s čimer lahko blažimo vnetja poprsnice in bolečine krčev v črevesju, uravnavamo prebavo, saj MANDLJEVO OLJE ne vsebuje HOLESTEROLA, temveč bogat vir dietnih vlaknin, zadnje raziskave pa mu pripisujejo tudi zdravilno moč pri rakavih obolenjih. MANDLJEVO OLJE ni namenjeno pregrevanju, pečenju in cvrtju, temveč kot dodatek juham, prikuham, torej pri pripravi toplih in hladnih jedi, solat, nepogrešljiv pa je seveda pri sladicah. Uporabljamo ga lahko tudi pri pripravi hrane za dojenčke.

Bolj kot v kulinariki pa je MANDLJEVO OLJE poznano in razširjeno v kozmetiki. Ne samo da z njim odlično odstranimo ličila, na primer maskaro s trepalnic, temveč MANDLJEVO OLJE trepalnice tudi krepi in preprečuje njihovo izpadanje. Na splošno je MANDLJEVO OLJE izredno hranilno za kožo, ki ji daje naravno vlago, celi nastale razpoke; VITAMINI kožo pomirjajo in blažijo morebitna vnetja. Cenijo ga tudi nosečnice, ker z njim v času nosečnosti ohranjajo kožo ves čas elastično, dovolj vlažno, po porodu pa se jim ni potrebno bati strij. MANDLJEVO OLJE kožo ščiti in mehča, za intenzivno nego vratu in dekolteja pa ga priporočajo ženskam po tridesetem letu. Primerno je za vse vrste kož in se odlično meša in dopolnjuje tudi z drugimi kozmetičnimi sredstvi. Ker se ne vpija hitro, je primerno tudi kot masažno olje, uporabljajo ga tudi v aromaterapiji.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information