logo

O konopljinem olju

06-konopljino-oljeKonopljino olje je eno izmed dragocenih darov narave, dano človeku, da bi si lajšal tegobe, živel v zdravju in obilju.

A človek ne bi bil človek, če ne bi tudi to rastlino – konopljo, s katero živi že veke, zlorabil. Posledica tega je danes, da se ob imenu »KONOPLJA« vsakdo zdrzne in vklopi strah. Toda zagotavljamo vam, da je pri konopljinem olju odveč vsakršna bojazen, da bi kdo postal odvisnik, »bil zadet« ali kaj podobnega. Govorimo o naravne zdravilu, ki ga poznajo že tisočletja.

KONOPLJINO OLJE pridelano iz industrijske konoplje ne vsebuje zloglasnega THC – psihoaktivne sestavine, ki je v resnici pravi eliksir, če ga ne bi zlorabili, saj je pri nas prepovedan. Olje z večjo vsebnostjo THC pridelujejo iz indijske konoplje, in sicer le nekaj podjetij na svetu, največ v Kanadi, kjer je tovrstna industrija najbolj razvita.

A KONOPLJINO OLJE je tudi brez vsebnosti THC še vedno naravni vir zdravja, ki vsebuje približno 80 odstotkov esencialnih maščobnih kislin: omeg 3 in omega 6 v razmerju 1: 3, kar je najugodnejše razmerje za človeka, zato je KONOPLJINO OLJE v prednosti pred drugimi naravnimi olji, ki imajo pretežno razmerje 1 : 30. Je bogato z aminokislinami, vsebuje namreč kar osem različnih esencialnih aminokislin, vsebuje gamalinolensko kislino, ki krepi imunsko odpornost človeškega organizma. V konopljinem olju pa najdemo tudi vitamin B kompleksa in vitamin E.

KONOPLJINO OLJE je učinkovito protibolečinsko sredstvo – analgetik, zato ga pogosto uporabljajo bolniki okuženi z AIDS-om, bolniki z astmo, epilepsijo, kroničnim vnetjem mehurja in črevesja, luskavico, učinkuje pri motnjah gibanja in okvarah sklepov, pri zdravljenju bolezni srca in ožilja, nevrodermitisu, predmenstrualnem sindromu, revmatičnem artritisu ... In lahko bi še naštevali.

Redno uživanje konopljinega olja pomaga pri preprečevanju številnih bolezenskih obolenj in drugih motnjah v človeškem organizmu:

 • - srčne bolezni
 • - rakava obolenja
 • - shizofremije
 • - sladkorna bolezen – diabetes
 • - osteoporoza
 • - težave s kožo (npr. luskavica, dermatitis, akne)
 • - bolezni oči (proti suhim očem)
 • - razjede in čiri
 • - alergije
 • - menopavza
 • - artritis

Zaradi svoje edinstvene sestave je KONOPLJINO OLJE dobro protibolečinsko sredstvo, vsebuje približno 90 odstotkov nenasičenih maščobnih kislin, med drugim linolno in alfalinolno, bolj znano kot omega-6 in omega-3, in prav te maščobne kisline so nepogrešljive v človeški prehrani. Poleg omenjenih sestavin pa vsebuje še vitamin E in VITAMINE B-kompleksa.

KONOPLJINO OLJE in njegova uporaba

V zdravilne namene je priporočljivo dnevno zaužiti eno do dve žlici konopljinega olja, najbolje zjutraj na tešče, vsaj pol ure pred zaužitjem kakršne koli hrane ali pijače, da se koristne učinkovine v konopljinem olju najbolje absorbirajo v telo.

V kuhinji ga lahko uporabljamo predvsem za hladne jedi – solate, polivke, omake ter v tistih jedeh, ki ne zahtevajo visokih temperatur. Najvišja temperatura, do katere KONOPLJINO OLJE ohrani svoje zdravilne sestavine, je 150 stopinj C.

Še enkrat opozorilo, da KONOPLJINO OLJE, ki ga lahko kupimo v Sloveniji, ne vsebuje psihoaktivnega THC, ki ga vsebuje t. i. hašiševo olje, ki je pri nas prepovedano.

Pri shranjevanju konopljinega olja bodite pozorni, saj je občutljivo na toploto in svetlobo. Najbolje bo, če ga shranite v temen in hladen prostor pri temperaturi okoli 10 °C, kjer pa odprto naj ne bo več kot tri mesece.

Zdravje ni samo po sebi umevno, zato ga cenite in negujte.

KONOPLJINO OLJE je naravni biser, na dosegu roke, saj ga pridelujejo tudi pri nas v Sloveniji.

http://www.bija.etrgovine.com/images/stories/virtuemart/product/konopljino-olje.jpg

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information