logo

O Orehovovem olju

orehovo-olje-oreh-1Zdravilna moč orehov je med ljudmi poznana že več kot tisoč let. Dokazano iz jedrc pridobljeno hladno stiskano OREHOVO OLJE krepi moč srca, uspešno je pri preprečevanju sladkorne bolezni, bolezni ožilja, prav tako pri premagovanju raka. Po orehovem olju posegajo tudi zaradi hujšanja in zniževanja HOLESTEROLA v krvi. Ima značilno zlato barvo, je blagega okusa in prijetnega vonja.

OREHOVO OLJE je bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, beljakovinami, ogljikovimi hidrati, MINERALI in VITAMINI, zlasti z A, B, C in E, zato ga je dobro imeti na svoji kulinarični, zdravstveni in kozmetični polici – kot zanimivost povejmo, da v primerjavi z limono OREHOVO OLJE vsebuje precej več vitamina C, v učinku pa je 50 gramov zaužitih orehovih jedrc primerljivih s 35 grami orehovega olja.

OrehDa pridobimo liter hladno stiskanega orehovega olja, količinsko potrebujemo 2–3 kilograme orehovih jedrc. Da je res hladno stiskano, prepoznamo po vonju – vonj po surovih orehih, v nasprotnem primeru ima lahko okus po praženih orehih – ter zlato rumeni barvi; temnejša barva pomeni, da olje ni hladno stiskano. Če želimo od njega le najboljše, potem ga lahko segrevamo zgolj minimalno, da mu s pregrevanjem ne uničimo antioksidantov, sicer pa ga uživamo hladnega.

V zdravstvene namene naj bi uživali tri žličke dnevno pred obrokom. Koristno je za čiščenje krvi in preprečevanje kislosti v tankem črevesju. Je pa OREHOVO OLJE seveda odličen prehranski dodatek, s katerim uravnavamo nivo želodčne kisline v telesu, in je nepogrešljiv na raznih solatah, mesu, v omakah in drugih že pripravljenih jedeh.

V telesu deluje tako, da kisline najprej nevtralizira, nato pa se z njimi spoji in izloči v biorazgradljiv lug. Pred obrokom naj bi ga uživali zato, ker pripravljen čaka na hrano, ki jo bomo zaužili, in jo razgradi in iz nje potegne najboljše – VITAMINE, MINERALE in esencialne aminokisline.

1-Orehovo-oljeKot že rečeno, je OREHOVO OLJE vir omeg 3 maščobnih kislin, ki imajo pomembne zasluge pri  zdravljenje kroničnega bronhitisa in pljučnega edema. Odpravlja tudi revmo v sklepih. Vsebnost vitamina E mu omogoča, da je naravni oksidant in tako ščiti žile pred staranjem in pokanjem. Kljub temu da je OREHOVO OLJE bogato z maščobami, ne povzroča HOLESTEROLA, temveč ga pomaga odpravljati. Že naši dedki in babice pa so vedeli, da uživanje orehov spodbuja delovanje možganskih celic, prav tako tud OREHOVO OLJE, po katerem posegajo tudi zaradi težav s kožo, bolezni srca, ledvic, raka in drugih boleznih, ki pestijo sodobnega človeka.

In nenazadnje je OREHOVO OLJE tudi naravno sredstvo za zaščito kože pred soncem, saj vsebuje naravni faktor 4.

 

 

 

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information